Menu
Základní škola nadporučíka letectva Josefa Františkaa Mateřská škola Otaslavice

Informace

Změna ve vyúčtování stravného:

Vyúčtování a vrácení přeplatků stravného placeného zálohově za školní rok 2022/2023 bude provedeno po skončení školního roku (červenec - srpen).

Případné dotazy zodpoví vedoucí školní jídelny Eva Tinclová (739 424 861).

 

Informace o nových cenách stravného dle Vyhlášky č.107/2005 Sb. a způsobu jeho platby.

Z důvodu průběžného zdražování potravin zvyšujeme cenu stravného od 1. 9. 2022.

Ceny podle věkových kategorií

Kategorie A ( 3 – 6 ) let

  • přesnídávka: 15,-
  • oběd: 22,-
  • svačinka: 14,-
  • polodenní strava: 37,-Kč = 740,-Kč měsíčně

Celodenní strava: 51,-Kč = 1020,-Kč měsíčně

Kategorie B ( 7 – 10 let )

  • přesnídávka: 15,-
  • oběd: 26,-
  • svačinka: 14,-
  • polodenní strava: 41,-Kč = 820,-Kč měsíčně

Celodenní strava: 55,-Kč = 1100,-Kč měsíčně

Platba obědů se provádí pouze příkazem k úhradě nebo složenkou.

Platba obědů je prováděna zálohově na měsíc dopředu vždy do 22.dne v měsíci (např. na únor, do 22.ledna atd.) Žádáme rodiče aby si včas navýšili trvalé příkazy ve svých bankách.

Eva Tinclová - vedoucí jídelny

Výzva hlavního hygienika ČR

Informace o alergenech v pokrmech

Školní jídelna Základní školy Josefa Františka a Mateřská škola Otaslavice sděluje, že v souvislosti s platností Nařízení Evropské rady a parlamentu 1169/2011 od 13. 12. 2014 rozšiřuje informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech.

Značení alergenů je pouze informativní požadavek. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Nařízení Evropské rady a parlamentu definovalo 14 níže uvedených alergenů, které mohou u citlivých jedinců způsobit zdravotní problém.

  1. Obiloviny obsahující lepek
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Jádro podzemnice olejné (arašídy)
  6. Sojové boby a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z nich
  8. Suché skořápkové plody
  9. Celer
  10. Hořčice
  11. Sezamová semena
  12. Oxid siřičitý
  13. Vlčí bob
  14. Měkkýši

Aby mohli rodiče lépe reagovat na potřeby svých dětí, bude s platností od 10. 12. 2014 jídelníček doplněný o čísla jednotlivých alergenů v každém pokrmu podle přiloženého seznamu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Mohlo by Vás zajímat